ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ – ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΣΩ GOV.GR

Έχει τεθεί πλέον σε ισχύ η νέα διαδικασία έκδοσης «άυλου» συναινετικού διαζυγίου, η οποία έρχεται να δώσει λύση ιδίως στην περίπτωση που δεν είναι εφικτή η φυσική παρουσία όλων των εμπλεκομένων (συζύγων, δικηγόρων, συμβολαιογράφων) στην έκδοση του συναινετικού διαζυγίου και να μειώσει το χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Πλέον, είναι εφικτή η έκδοση του συναινετικού διαζυγίου μόλις σε 12 ημέρες από την ολοκλήρωση της συμφωνίας των συζύγων.

ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ REAL ESTATE – ΑΚΙΝΗΤΑ

ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ REAL ESTATE – ΑΚΙΝΗΤΑ Η αγορά ακινήτου στην Ελλάδα χρειάζεται συνδρομή από εξειδικευμένο δικηγόρο καθώς απαιτείται η εξονυχιστική εξέτασή του ώστε να καταστεί ξεκάθαρη η νομική του κατάσταση. Το δικηγορικό μας γραφείο παρέχει νομικές συμβουλές σε όλη…

Διαδικασία λήψης αδειών Φαρμακείου

Μεταξύ της αποφοίτησης του φαρμακοποιού από τη Σχολή και της τελικής δυνατότητας του να ανοίξει φαρμακείο, μεσολαβεί μια διαδικασία έκδοσης αδειών κλπ εγγράφων, για την οποία είναι υπεύθυνη η κατά τόπον Περιφερειακή Ενότητα στην οποία βρίσκεται το φαρμακείο. Διαβάστε για την διαδικασία

ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4738/2020

Ο νέος πτωχευτικός νόμος (4738/2020) που έχει ως τίτλο “Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας” στο Α κεφάλαιο προβλέπει την προσπάθεια για εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών, μέσα από μια Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εξωδικαστικής Ρύθμισης Οφειλών, που τηρείται στην Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. (Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους).

Ελληνική Ιθαγένεια: Προϋποθέσεις – Δικαιολογητικά – Διαδικασία

Με τον Ν.4735/2020 επήλθαν σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας με έναρξη ισχύος την 1η Απριλίου 2021. Πλέον αλλοδαπός μπορεί να γίνει Έλληνας πολίτης με πολιτογράφηση, εφόσον πληροί όλες τις παρακάτω προϋποθέσεις: Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Συμμόρφωση Επιχείρησης και E-shop με τον GDPR

Η συμμόρφωση με τον GDPR είναι μια συνεχής και δυναμική διαδικασία, διαρκώς απαιτεί παρακολούθηση από την επιχείρηση (είτε διατηρεί e-shop είτε όχι). Δείτε τι σημαίνει αυτό για την επιχείρησή σας.

Άμυνα σε περίπτωση απόρριψης αίτησης υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη(3869/2010)

Μέχρι και σήμερα, για τη ρύθμιση των οφειλών, παραμένει σε ισχύ ο Ν. 3869/2010, ο γνωστότερος ως «νόμος Κατσέλη». Η διαφορά είναι πλέον με την προσφυγή στο νόμο δεν παρέχεται προστασία της πρώτης κατοικίας, παρά μόνο ρύθμιση ή/και διαγραφή μέρους των χρεών, συνεπώς είναι μια καλή ευκαιρία για κάποιον ο οποίος επιθυμεί να απαλλαγεί ή να ρυθμίσει τα χρέη του.

Αποζημίωση οφειλετών λόγω οχλήσεων από εισπρακτικές εταιρίες κατ’ εντολή τράπεζας

Μια συνήθης και ιδιαίτερα ψυχοφθόρα για τους πολίτες πρακτική των τραπεζών (αλλά και άλλων εταιριών που διαθέτουν τα στοιχεία του πολίτη, πχ εταιρίες κινητής τηλεφωνίας) είναι η απόδοση των προσωπικών στοιχείων που τους έχει εμπιστευτεί ο οφειλέτης σε εισπρακτικές εταιρίες, οι οποίες ενοχλούν τηλεφωνικά και επανειλημμένα τον οφειλέτη, δημιουργώντας του ψυχική πίεση με αθέμιτο τρόπο. Πλήθος δικαστικών αποφάσεων έχουν εκδοθεί από το γραφείο μας επί του συγκεκριμένου ζητήματος και οφειλέτες έχουν αποζημιωθεί.

Αποδοχή και αποποίηση κληρονομιάς

Ρητά συντελείται με την σύνταξη σχετικής πράξης αποδοχής κληρονομιάς, η οποία περιβάλλεται τον τύπο του συμβολαιογραφικού εγγράφου. Με αυτό τον τρόπο, ο προσωρινός κληρονόμος καθίσταται πλέον οριστικός, δεν αποκτά όμως ακόμα την κυριότητα επί των ακινήτων της κληρονομιάς. Πρέπει στη συνέχεια η πράξη της αποδοχής να μεταγραφεί στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο ή Κτηματολογικό Γραφείο, οπότε πλέον ο κληρονόμος αποκτά νόμιμο τίτλο επί των ακινήτων της κληρονομιάς.

Άμυνα κατά του πλειστηριασμου

Ενόψει των διαρκών αλλαγών και καταργήσεων του νομοθετικού πλαισίου για την προστασία ακινήτων από πλειστηριασμό, εμφανίζεται αύξηση του φαινομένου επίσπευσης πλειστηριασμού από τράπεζες κατά των οφειλετών. Παρότι μετά το έτος 2015 έχουν μειωθεί οι δικαστικές δυνατότητες άμυνας του οφειλέτη, μέχρι και σήμερα διατηρούνται κάποια βασικά εργαλεία άμυνας κατά του πλειστηριασμού, τα οποία συνοπτικά είναι τα εξής: